معجزههای اجتماعی به طور مستقیم به ارادة انسانها ارتباط پیدا میکند، ان الله لا یغیر بقوم حتی یغیروا ما بأنفسهم، هرگاه ملتی تصمیم بگیرد، اراده کند، اقدام کند، حرکت متناسب با هدفش را انجام دهد، آنوقت معجزة اجتماعی اتفاق میافتد.
شبکه تربیت نخبه جهادی شامل مجموعههایی به هم پیوسته و با هویت جمعی مشترک است که هر مجموعه علاوه بر آنکه رسالت مستقل خود را داراست، خود بخشی از یک شبکه است که همچون چرخدندههای ساعت علاوه بر خروجیهای مستقل از یکدیگر دارای نظمی یکپارچه و یک حرکت مشترک و عمومیاست که منجر به حل مسئله اصلی شبکه که همان ایجاد چرخه نخبهپروری است، میشود نخبگانی که در ادامه به ایجاد شبکهای از حلقههای میانی جهت پیشرفت و تحقق آرمانهای رفیع انقلاب اسلامی اقدام میکنند.
این مجموعههای بههمپیوسته به دو بخش کلی تقسیم میشوند که بخش اول، مجموعههای دوره رشد و تعالی فردیاست که در 3سال اول دانشجویی یا طلبگی نخبگان و جوانان با آن سروکار دارند و بخش دوم آن مجموعههای دوره تیمسازی و راهبری تیمی است که با نخبگانی در سالهای سوم تا پنجم دانشجویی و طلبگی سر و کار دارد که با اراده تیمسازی و ایجاد حلقههای میانی جهت رفع مسائل مردم، حرکت میکنند.
طرح شبکه تربیت نخبه جهادی، بنا دارد با توانمندسازی جوانان نخبه در طی 6 سال، به تیمسازی میان آنها جهت حل مسائل در حوزههای مختلف پیشرفت بپردازد. این مسائل شامل هر مسئلهای میشود که با شناخت وضعیت فعلی و تصویر وضعیت مطلوب به دست آید و در عرصه پیشرفت تلقی شود.
در این طرح، جوانانی که خروجی مجموعههای تربیتی دانشآموزی هستند، در این شبکه جذب میشوند و با تلاش جهت رشد ابعاد شخصیتی، معرفتی، مهارتی و تشکیلاتی، شبکه ایشان را جهت یافتن مسئله یاری میرساند. سپس افراد حول مسئله مشترک به تشکیل تیم میپردازند و شبکه ضمن اتصال گروههای مرجع هر حوزه جهت راهبری، به شبکهسازی میان تیمها و حرکت به سمت حل کلان مسئلهها اقدام میکند. کلان مسئله کلافی است از مجموعه مسائل به هم گرهخورده که گاه منجر به آسیبهای اجتماعی میشود.
دیدگاه خود را بنویسید